‘Gelnagels zetten in een professionele nagelsalon, vermindert risico op allergie’

Ik hou van nepnagels en gel nagels, helaas kan ik ze momenteel niet meer zetten ivm werk in de zorg. Helaas pindakaas!

In het Amsterdam UMC komen steeds meer mensen met een acrylatenallergie, die ze hebben opgelopen door gelnagels. Tijdens het zetten van gelnagels kunnen de huid of nagelriemen in contact komen met acrylaat-monomeren. Dit kan direct een allergische reactie geven of op lange termijn een allergie veroorzaken. Om deze reden mogen alleen professionele nagelstylisten met sommige van deze stoffen werken. Het is daarom het veiligst om gelnagels te laten zetten in een professionele nagelsalon.

Volgens de Europese Cosmeticaverordening mogen alleen professionele nagelstylisten werken met bepaalde acrylaat-monomeren, zoals 2-Hydroxyethylmeta-crylaat (HEMA) en di-HEMA trimethylhexyl dicarbamaat, die ervoor zorgen dat gelnagels voldoende stevig worden. Ook mogen alleen zij werken met stabilisatoren, zoals HQ, MEHQ en TPO. Deze stoffen zorgen ervoor dat de gel niet hard wordt tijdens het zetten en bewaren van de gel. Mensen kunnen allergisch zijn of worden voor deze stoffen. Professionele nagelstylisten zijn getraind om deze veilig te gebruiken en ervoor te zorgen dat ze niet op de huid of nagelriemen komen. Hierdoor worden allergische reacties zoveel mogelijk voorkomen.

Als een product 2-hydroxyethylmetacrylaat (HEMA), di-HEMA trimethylhexyl dicarbamaat, HQ, MEHQ en/of TPO bevat, moet op het etiket staan dat het alleen voor professionals bedoeld is en niet geschikt is voor thuisgebruik. Voor mensen die toch thuis aan de slag gaan met gelnagels, is het belangrijk om goed het etiket te lezen en te controleren of het product veilig is voor thuisgebruik.

Of gelnagels nu in een nagelsalon of thuis worden gezet, het is altijd verstandig om de ingrediënten op het etiket te controleren, vooral als er sprake is van een allergie voor bepaalde stoffen. Er zijn verschillende websites die toelichting geven over de chemische stoffen en de mogelijke risico’s daarvan.

Op de website waarzitwatin.nl geven we informatie over chemische stoffen in alledaagse producten.

mandyb
mandybhttps://mandyb.nl
Ik ben Mandyb(Mandy buddenberg) blogger, schrijfster, ideamaker, creatieveling, onderneemster en van alles wat. Daarnaast werk ik in de zorg als begeleider.

Related Stories

Discover

Nederlandse cosmeticamarkt groeit naar € 3,8 miljard

Nederlandse cosmeticamarkt groeit naar € 3,8 miljard: sociale media, premiumproducten en online verkoop als...

Waarom is Nikkie de Jager zo beroemd?

Nikkie de Jager moet je inmiddels wel kennen toch? Deze vrouw is wereldberoemd geworden...

Ik heb leuke nieuwe denim schoenen gescoord bij de…Tada!

Ook de Scapino is weer hip. Leuke betaalbare schoenen en ook merken. Deze schoenen...

Populaire producten van Catrice, een review van de producten.

Me at catrice @de kruidvat. Mijn mandje vol met leuke producten om te testen....

Waarom gaan zoveel bedrijven failliet in 2025 en de...

Bedrijven vallen om, goede zaken gingen failliet. Merken zoals. Veel panden staan leeg, iedereen...

Is de Zeeman anno 2025 weer hip? En terecht...

Je zou je vroeger dood schamen. Je koopt bij de Zeeman en Wibra, je...

Popular Categories

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here